BULLAR

  • Deg
  • ½ paket jäst för söta degar
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 8-9 dl mjöl
  • Utbakning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölk och värm allt fingervarmt.
  3. Rör ut jästen med lite av degvätskan.
  4. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig med bakmaskin, elvispens degkrokar eller för hand.
  5. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
  6. Rör matfettet smidigt med socker och kanel. Tag upp degen på en arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
  7. Kavla ut degen till en platta på ca 40x40 cm. Bred på fyllningen och vik plattan på mitten. Skär i c:a 2 cm tjocka strimmlor, snurra och fäst ihop. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
  8. Låt bullarna jäsa under bakduk i c:a 20 min.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  10. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i c:a 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.


Igår gjorde vi bullar, de blev såhär:



Om du vill få dom eftra goda, smält choklad på, det gjorde vi.



Kommentera här
Postat av: Jonna

det ska vara 150g smör längst upp ;)<3

2010-09-27 @ 17:10:42
URL: http://jonnahevosmaa.blogg.se/
Postat av: Jonna

du använder inte det receptet till våra bullar :-(

2010-09-27 @ 17:11:02
URL: http://jonnahevosmaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Snyggingar! ;)<3



Love yaa! :D<3

2010-09-28 @ 11:50:08

Tankar/tycken:

Vad heter du?:
Stammis?:

Din mail: (ej viktigt)

Har du också blogg?:

En komplimang gör mig glad:

Trackback
RSS 2.0